8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

→ Το σχολείο μας υλοποίησε ένα διετές (2013-2015) Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius σε συνεργασία με σχολεία από την Πολωνία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «move@t.eu», ο οποίος προέκυψε από τις τρεις κεντρικές ιδέες του προγράμματος: «move» – άθληση, «e@t» – υγιεινή διατροφή, που αποτέλεσαν τους βασικούς θεματικούς άξονες και «eu» – ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά τον πρώτο άξονα οι μαθητές εκπόνησαν εργασίες για την αξία του αθλητισμού και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε η σημασία της άσκησης για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι μέσω του αθλητισμού καλλιεργούνται αξίες όπως η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα και η ανεκτικότητα.

Στο πλαίσιο του δεύτερου άξονα πραγματοποιήθηκε μία σειρά εργασιών και δράσεων οι οποίες ανέδειξαν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και την επίδρασή της στη σωματική ευεξία και ψυχική υγεία, σε αντιδιαστολή με τις βλαβερές συνέπειες από κακές συνήθειες, όπως η χρήση αλκοόλ, το κάπνισμα και το πρόχειρο φαγητό.

Οι δράσεις-εργασίες συνδέθηκαν με το εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα και συνδυάστηκαν κυρίως με τα μαθήματα της φυσικής αγωγής, των αγγλικών, της ιστορίας, της βιολογίας και της πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στις συνεργαζόμενες χώρες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των μαθητών αθλητικοί διαγωνισμοί, και διαγωνισμοί μαγειρικής.

Η γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική, γεγονός που βοήθησε μαθητές και καθηγητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Έγινε ευρύτατη χρήση των νέων τεχνολογιών (ppt παρουσιάσεις, internet, e-mail, τηλεδιασκέψεις μέσω skype, παραγωγή βίντεο κ.α.) για την υλοποίηση και παρουσίαση των εργασιών και την επικοινωνία των εταίρων.

Όλες οι εργασίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΔΩ.

 

 

www.moveat.tk