ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου!

Ονομάζομαι Κατερίνα Κορνιλάκη και έχω τοποθετηθεί ως Ψυχολόγος σε σχολεία, μεταξύ των οποίων και στο 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Θα παρευρίσκομαι στο σχολείο σας κάθε Τρίτη από τις 8:15-12:35. Όσοι επιθυμείτε να προγραμματίσετε ατομική συμβουλευτική, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο e-mail: akornilaki@sch.gr, με τη θερμή παράκληση στο μήνυμα να αναγράφετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού σας, καθώς επίσης και το τμήμα του. Πρέπει επίσης να συμπληρώσετε και να καταθέστε στο σχολείο  τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που θα βρείτε ΕΔΩ

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους από τους ρόλους του σχολικού ψυχολόγου στα σχολεία:

-Ο σχολικός ψυχολόγος παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση σε μαθητές/τριες, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία ή κατόπιν παρότρυνσης των καθηγητών τους, διατυπώνουν σχετικό αίτημα. Σε περίπτωση που κρίνει ότι χρειάζεται ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, παραπέμπει τον μαθητή – συνεργαζόμενος με τους γονείς του – σε Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της ευρύτερης κοινότητας.

– Ο σχολικός ψυχολόγος προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

-Ο σχολικός ψυχολόγος αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή και μαθήτρια ως ιδιαίτερη, ενιαία βιοψυχική οντότητα, ενταγμένη σε ποικίλα κοινωνικά συστήματα, σεβόμενος απόλυτα τις προσωπικές ιδιαιτερότητες τους.

-Ο σχολικός ψυχολόγος ενημερώνει, συμβουλεύει και υποστηρίζει τους γονείς σχετικά με θέματα εφηβείας και σχέσεων στην οικογένεια σε επίπεδο ατομικών συνεδριών ή ειδικών εκδηλώσεων.

Αγαπητοί μαθητές!

Για ραντεβού, εκτός από το e-mail: akornilaki@sch.gr, μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μου και στην καθορισμένη για αυτό το σκοπό αίθουσα του σχολείου, όπου θα γίνονται και οι συνεδριάσεις. Θα βρίσκομαι δίπλα σας για θέματα που μπορεί να σας απασχολούν, τηρώντας το απόρρητο και με απόλυτη διακριτικότητα. Θα χαρώ να σας γνωρίσω!

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Κορνιλάκη, ΠΕ 23, Ψυχολόγος

Σχετικές δημοσιεύσεις