ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Γενικές οδηγίες προς μαθητές και γονείς:

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ 1440/τ.  Β’/10-04-2021 αλλά και τα μέχρι τώρα γνωστά είναι υποχρεωτικό να γίνεται από μαθητές και εκπαιδευτικούς αυτοδιαγωνιστικό τεστ (self-test) κορωνοϊού δύο φορές την Εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Δείτε το βοηθητικό βίντεο στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Το τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Οι γονείς χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους μπορούν να παραλαμβάνουν από το φαρμακείο για τους μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο το self-test μαζί με ενημερωτικό υλικό. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν self-tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 και 2005.  

  2. Οι μαθητές θα κάνουν το self-test στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί (Δευτέρα ή Πέμπτη) πριν από το σχολείο ή το προηγούμενο βράδυ (Κυριακή ή Τετάρτη). Άρα, το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

  3. Το αποτέλεσμα του self-test θα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία η είσοδος θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

  4. Αν το self-test είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ θα εκδίδεται ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (το πώς θα είναι, υπάρχει στο τέλος του ΦΕΚ 1440/τ.  Β’/10-04-2021, καθώς και η δήλωση αποτελέσματος τεστ) μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr την οποία οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς, την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Όταν δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορεί να γραφεί μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα, παραλαμβανόμενος από τους γονείς/κηδεμόνες του, εάν είναι ανήλικος.

  5. Αν το self-test είναι ΘΕΤΙΚΟ, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσιες δομές εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών. Μέχρι τη μετάβαση στη δημόσια δομή οι διαγνωσθέντες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τεστ σε ιδιωτική ιδιωτική δομή γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι ΘΕΤΙΚΟ, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, δίδεται σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο.

  6. Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

  7. Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

  8. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική, με τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

ΑΚΟΜΑ:

Α. Εδώ γίνεται η Δήλωση Αυτοδιαγνωστικών Τεστ (self-test) Covid-19

Β. Εδώ η φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω

Γ. Καλή επιστροφή, με ασφάλεια και τήρηση των μέτρων προστασίας!

Δ. Δείτε αμέσως πιο κάτω σχετικά βίντεο για τη διενέργεια του self-test

Σχετικές δημοσιεύσεις