> ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

[Σημείωμα του Διευθυντή]

Παρακαλώ πολύ, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, να φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να προσέρχονται το πρωί εγκαίρως στο σχολείο. Το πρώτο κουδούνι κτυπά στις 8.10, για την πρωινή συγκέντρωση, και αμέσως μετά αρχίζει η είσοδος στις αίθουσες. Η εξωτερική πόρτα κλείνει (για προφανέστατους λόγους) σύμφωνα και με την ισχύουσα υπουργική εγκύκλιο 2368/Γ2/09-01-2007:

«Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου – εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου».

Οι αργοπορημένοι, επομένως, δεν είναι ότι χρεώνονται μία επιπλέον αχρείαστη απουσία  (το όριο για επαρκή φοίτηση είναι οι 114) αλλά στερούνται επίσης και τη γνώση.

Δυστυχώς, κάθε πρωί βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιδικούμε με πολλά από τα παιδιά. Και σίγουρα, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξεκινά ο μαθητής τη μέρα του με ένταση και ψυχολογική πίεση. Πιστέψετέ με, όμως, ότι το ίδιο νιώθουμε και εμείς, όταν πρέπει να επιμένουμε στην εφαρμογή των κανονισμών. Η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική, εάν είχαμε έναν φύλακα ή επιστάτη. Αλλά ούτε ο ένας υπάρχει ούτε ο άλλος. Παρά τα συνεχή αιτήματά μας προς τους υπευθύνους, το αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής μηδέν.

Σας θερμοπαρακαλώ, λοιπόν, ξανά και ξανά να δείτε το θέμα πολύ σοβαρά. Ένα ξύπνημα δέκα λεπτά πιο νωρίς, νομίζω ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα ως προς την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Δεν ζούμε, άλλωστε, και σε πόλη με τις καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες. Μας αναστατώνει πραγματικά, όμως, και μας ανησυχεί, όταν γνωρίζουμε τους κινδύνους που καραδοκούν στους δρόμους από την πρωινή βιασύνη. Δέκα λεπτάκια πιο νωρίς πρωινό ξύπνημα! Και για την ασφάλεια των παιδιών και για τη δική σας!

Υγεία και ηρεμία να έχετε όλοι σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις